latinica  ћирилица
12/11/2018 |  11:36 ⇒ 12:06 | Аутор: СРНА

Шамац: Сјећање на борце Војске Републике Српске

У Доњој Слатини код Шамца данас је одата почаст свим погинулим српским борцима у одбрамбено-отаџбинском рату и служена заупокојена литургија у Храму Светог мученика Лупа за 10 погинулих бораца, једну цивилну жртву и једно нестало лице из овог мјеста.
Шамац - сјећање - Фото: СРНА
Шамац - сјећањеФото: СРНА

Након парастоса, код споменика су вијенце положили и свијеће прислужиле породице погинулих бораца, представници мјесне и општинске Борачке организације, мјесне заједнице Доња Слатина и локалних власти.

Начелник Одјељења за општу управу Лепа Тривић рекла је да је циљ данашњег окупљања одавање почасти онима који су платили највећу цијену за одбрану Републике Српске.

Шамац: Сјећање на борце Војске Републике Српске (Фото: СРНА)

- Наша дужност је да, у складу са могућностима, радимо на побољшању статуса породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних бораца. Општинска управа труди се да сваке године уведе неку новину, те смо у овој години додатно упутили на бањско лијечење четири ратна војна инвалида, уз осам лица која су у Бањалуку отишла према конкурсу надлежног министарства - навела је Тривићева.

Предсједник Борачке организације Шамац Лазар Благојевић рекао је да је ово редовна активност и да свака мјесна Борачка организација бира један дан у години када одаје пошту свим погинулим борцима Војске Републике Српске.