latinica  ћирилица
12/11/2018 |  13:48 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Начелник општине Дервента добитник признања "Лидер одрживог развоја Подунавља"

Начелник општине Дервента Милорад Симић добитник је признања "Лидер одрживог развоја Подунавља", које ће му бити уручено на 7. Дунавском бизнис форуму који ће бити одржан у Новом Саду у наредна два дана.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

На форуму ће учествовати водеће личности из области политике, економије, дипломатије, културе и медија из 14 земаља Подунавља које су потписнице Дунавске стратегије, саопштено је из општине Дервента.

Симић ће у оквиру панела "Бизнис и просперитет" говорити о домаћим и страним инвестицијама реализованим у протеклом периоду у општини Дервента, о планираним пројектима важним за даљи развој општине са освртом на развој општине од завршетка минулог рата до данас.

Из општинске управе наводе да су основни циљеви Дунавског бизнис форума повезивање људи, идеја и тржишта и њихових потреба, изградња инфраструктуре, промоција одрживог развоја, енергетске ефикасности, те ефикасније кориштење националних регионалних потенцијала.

Циљ је и обезбјеђивање платформе за институционалне и корпоративне лидере да размијене ставове и на примјерима позитивне праксе понуде корисна рјешења и пројекте од заједничког интереса за регион.