latinica  ћирилица
13/11/2018 |  11:21 ⇒ 21:09 | Аутор: СРНА

Лукач: Полицијски кадети спремни да помажу грађанима Српске

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да полазници Полицијске академије у Бањалуци, њих 250, који су се одазвали акцији добровољног давања крви, доказују да су спремни помагати грађанима Српске на најбољи начин.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

- Они ће дати највише од себе што могу у овом тренутку да би спасили нечији живот. Крв је нешто најдрагоцјеније, што је, нажалост, свакодневно потребно - рекао је Лукач новинарима у Бањалуци, након што је присуствовао почетку акције добовољног давања крви полицијских кадета у Заводу за трансфузијску медицину у оквиру обиљежавања крсне славе МУП-а Српске - Светог Архангела Михаила.

Он је нагласио да ови млади људи то схватају на прави начин и дају пуни допринос спасавању живота.

- Самим тим што су се одлучили за овај позив схватили су шта је њихова дужност - истакао је Лукач и подсјетио да МУП, као и сваке године, организује акције добовољног давања крви поводом Дана полиције и славе МУП-а.

Лукач је рекао да је почело школовање 326 младих људи, будућих полицајаца у МУП-у Српске - највеће генерације на Полицијској академији од када постоји МУП.

Шеф Службе за прикупљање крви у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске Веселка Ћејић рекла је да су акције добровољног прикупљања крви постале традиција захваљујући доприносу младих полазника Полицијске академије.

- У овој акцији је пријављено 250 будућих младих полицајаца који су распоређени у пет дана. Захваљујем им што се одазвали и надам се да ће и убудуће чинити добро - навела је Ћејићева.

Она је додала да су залихе крви у Заводу задовољавајуће, јер је у протеклом мјесецу у акцији у којој су учествовали средњошколци прикупљено 350 доза драгоцјене течности.

Кадет Ђорђе Страживук из Бањалуке, који се трећи пут одазвао акцији добровољног давања крви, рекао је да је хуманост један од основних задатака полицијских службеника.

Кадет Кристина Јоћић из Добоја рекла је да је до сада крв дала четири пута и позвала грађане да се укључе у овакве акције јер, како је нагласила, наше мало некима значи много.