latinica  ћирилица
13/11/2018 |  13:03 ⇒ 13:36 | Аутор: СРНА

Кина донирала 9,5 милиона КМ за специјалистичку опрему Граничној полицији БиХ

Замјеник директора Граничне полиције БиХ Фахрудин Халач и амбасадор Кине у БиХ Чен Бо потписали су данас у Сарајеву сертификат о примопредаји донације специјалистичке опреме за безбједносне провјере у вриједности око 9,5 милиона КМ.
Фахрудин Халач и Чен Бо - Фото: СРНА
Фахрудин Халач и Чен БоФото: СРНА

Донација опреме реализована је на основу Споразума о привредно-техничкој сарадњи за бесповратну помоћ између Савјета министара и Кине коју су министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и амбасадор Кине у БиХ потписали половином новембра прошле године, саопштено је данас из Граничне полиције БиХ.

Уз донацију опреме, која ће припадницима Граничне полиције БиХ омогућити ефикаснији рад на терену, под покровитељством Кине биће реализоване обуке полицијских службеника неопходне за ефикасну монтажу, коришћење и одржавање опреме.

Потписивању сертификата присуствовали су замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић, шеф Одсјека МИП-а БиХ за Азију и Африку Љубо Грковић, савјетници министра финансија и трезора БиХ Дадо Шарић и Драго Багарић, представници Амбасаде Кине у БиХ, а у име Граничне полиције помоћник директора за организацију и операције Слободан Крстић, као и начелници кабинета директора Радиша Самарџија и Управе за администрацију Мустафа Овчина.