latinica  ћирилица
13/11/2018 |  16:19 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

ШГ Источни Дрвар: Радници траже смјену в.д. директора (ФОТО)

У Источном Дрвару дио радника Шумског газдинства „Клековача“ блокирали су просторије предузећа, траже смјену директора. Радници који не протестују стали су садашње руководство.

Пред улазом багер и теретни камион, а улазна врата, закована даскама. Све ово, резултат је незадовољства радника Шумског газдинства „Клековача“, због како кажу, поступака садашњег руководства. И даље траже смјену директора.

- Због његовог понашања од првог дана, због пријетњи радницима из Дрвара, због изјаве да га неинтересују радници из Федерације, рекао је Раденко Боснић, предсједник синдиката радника Шумског газдинства „Клековача“ Источни Дрвар и додао да је већ први дан скупљено 80 потписа за смјену в.д. директора Шумског газдинства.

Вршиоца дужности директора Шумског газдинства „Клековача“ Источни Дрвар Никола Јанковић тврди да је пословање унапријеђено од кад је он на функцији и негира оптужбе радника који протестују.

- Ником нисам пријетио, измишљања чиста. Наравно да траже моју смјену јер су навикли овдје да је 15 година била једна екипа, а сада је дошла друга. Ово је коалициони договор, ово мјесто припада партији из које ја долазим тако да ће то и даље тако остати без обзира на њихове све захтјеве, нагласио је он.

Јанковић каже да је због цијеле ситуације против неколико радника поднио дисциплинске, прекршајне и кривичне пријаве. Међутим, радници и даље поручују, од својих захтјева неће одустати. Подршку протестима пружили су и бројни мјештани али локална власт.

- Не желимо и нећемо директора Јанковића и његове сараднике овдје да буду у шумском газдинству и да воде политику такву, како омаловажава ове раднике, омаловажава све запослене у општини Источни Дрвар, истакла је Милка Иванковић, начелница општине Источни Дрвар. 

Како ће се проблем Шумског газдинства у Источном Дрвару завршити, остаје неизвјесно, а до тада, радници који већ 14. дан протестују, траже помоћ у рјешавању проблема, од надлежних институција Републике Српске.