latinica  ћирилица
14/11/2018 |  09:51 ⇒ 15:10 | Аутор: РТРС

Нобило о напуштању адвокатског тима у случају Драгичевић

Адвокат Анто Нобило, који више није дио међународног тима за утврђивање околности о страдању Давида Драгичевића, говорио је за Н1 о овом случају и разлозима напуштања тима.

"Идеја оца о томе што се десило и оно што сам ја утврдио нису се поклапале. То је био разлог за прекидање сaрадње", казао је Нобило.

Каже да се с друге стране, уз тај истражни поступак који се води, створио један покрет "Правда за Давида" који је све више попримао политичка обиљежја, гдје су се организовала јавна прозивања различитих политичара,  предсједника Републике, министра полиције...

"Ту се баратало лажним чињеницама. Кад сам видио да се отац неће дистанцирати од тог покрета, него прихвата те лажне чињенице које се врте на тим њиховим уличним манифестацијама, онда је било вријеме да се повучем. Изазвало је потрес, али мислим да ће Републичко тужилаштво у неком разумном року, они су врло близу, завршити тај случај, открити починиоце и оптужити. Онда ће бити све јасно", казао је Нобило.

Хрватски адвокат Анто Нобило, доскорашњи члан тима, поновио је да је случај близу рјешења, али да проблем представља то што је све попримило политичку конотацију.