latinica  ћирилица
14/11/2018 |  11:02 ⇒ 16:11 | Аутор: РТРС

Шпирић подржава раднике који протестују у Источном Дрвару

Новоизабрани посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Никола Шпирић рекао је да даје пуну подршку радницима Шумског газдинства "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару који протестују и траже смјену вршиоца дужности директора Николе Јанковића.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Као новоизабрани посланик, родом из овог краја, дошао сам да подржим ове људе који упорно траже своја радничка права", рекао је Шпирић новинарима у Источном Дрвару.

Он каже да је против тога да било ко, ко буде именован за вршиоца дужности директора шумског газдинства, потцјењује и понижава ове људе који не траже ни веће плате, ни дневнице, нити топли оброк, већ само да им се омогући нормалан рад и да не буду шиканирани и отпуштани са посла.

"Не могу да схватим да људи, водећи кабинетску политику, од 26 шумарских инжењера које има ово шумско газдинство, не могу да пронађу човјека који задовољава критеријуме за директора", рекао је Шпирић.

Шпирић каже да се боји да је овдје "СП ушла да тјера инат радницима и да то није добро", те упитао: "зашто некоме треба инат према овим радницима који само желе да раде и зарађују хљеб за своје породице".

Он је навео да ће о ситуацији у овом шумском газдинству упознати предсједника Републике Српске Милорада Додика и премијера Српске Жељку Цвијановић.

Шпирић сматра да рјешење ситуације треба да предложи ресорно министарство, додајући да му је познато да је министар Стево Мирјанић предложио да неко из Министарства буде предложен за вршиоца дужности директора овог шумског газдинства да би ситуација била стабилизована и након тога изабран директор.

"Имам осјећај да би криминални кругови изван овог шумског газдинства жељели да овдје доводе своје директоре и да одавде црпе богатства. Ови људи су животно и судбински везани за овај простор и шумско богатство", истакао је Шпирић.

Он сматра да је нелогично да радници 15 дана протестују, а да им се нико од власти Републике Српске не обрати, закључујући да понекад стиче утисак да се више рачуна води о мигрантима, него о радницима који протестују.

Радници Шумског газдинства "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару, који траже смјену вршиоца дужности директора Николе Јанковић наставили су и јутрос протесте најављујући да блокада Управе газдинства неће престати док се ова агонија не ријеши и док Јанковић не буде смијењен са функције директора.

Улазна врата и прозори на згради управе су и даље заковани.