latinica  ћирилица
15/11/2018 |  12:28 | Аутор: СРНА

Вулин: Остати хумани према мигрантима, али не заборавити прогнане Србе

Мигрантска криза не смије да скрене пажњу са расељених и избјеглих Срба са подручја бивше Југославије, који још не могу у земљама из којих су прогнани да остваре основна људска права - право на повратак, имовину и глас, истакао је предсједник Радне групе за рјешавање питања мјешовитих миграционих токова Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин је на отварању 14. радног састанка са градским и општинским повјереницима за избјеглице на Копаонику подсјетио да се од 2015. до 2018. године Србија нашла на удару мигрантске кризе и да је за све то вријеме кроз земљу прошло стотине хиљада људи, а да није било скоро ниједног инцидента, преносе београдски медији.

"Србија ће наставити да се понаша хумано, организовано. Водиће рачуна о сваком људском бићу коме је помоћ потребна. Водећи рачуна и да се поштује закон и да се заштити наш начин живота, али не смијемо да заборавимо да још имамо више од 200.000 интерно расељених лица са Космета, као и десетине хиљада избеглица са простора Хрватске и БиХ", рекао је Вулин.

Он је изразио захвалност ЕУ која је за све ове године донирала више од 98 милиона долара, додајући да је од новца важније и то што су вјеровали у азилни систем државе Србије и њену организацију.