latinica  ћирилица
16/11/2018 |  07:58 | Аутор: Б92

Будућност рекордом Евролиге до прве побједе!

Кошаркаши Будућности уписали су прву побједу у овој сезони Евролиге савладавши Басконију са 99:84, уз рекорд Евролиге са 21 погођеном тројком.
Будућност - ФМП (Фото: ABA league/Buducnost VOLI) -
Будућност - ФМП (Фото: ABA league/Buducnost VOLI)

Будућност је на терену спортске хале "Морача" била потпуна супротност од онога што смо гледали у претходним утакмицама у којима су Подгоричани имали шест пораза.

Боље су чували лопту и до краја имали тек три изгубљене, фантастично су шутирали тројке (21/34) и врло рано на крилима Суада Шеховића почели да стварају разлику.

Шенгелија је држао Басконију у игри, па је на истеку шестог минута прве дионице било 14:14. Едвин Џексон и Ерл Кларк су се нападачки прикључили па је Будућност већ до краја прве четвртине имала 26:18.

Данило Николић тројком доноси Будућности двоцифрену предност послије два минута игре у другој четвртини, коју су послије мањег пада у игри Подгоричани успјели да сачувају до полувремена.

Друго полувријеме било је мала шутерска рапсодија, посебно у последња три и по минута када је улазила већина шутева које би играчи Будућности упутили.

Тако су изабраници Александра Џикића дошли до предности од +15 на крају треће четвртине, а онда послије тројке Едвина Џексона и до +19 при резултату 81:62.

Басконија је послије тога успјела мало да се консолидује, направи серију 7:0 и приђе, али су Подгоричани били борбенији него у неким претходним мечевима.

Николић је тројком пресјекао серију шпанског тима, Едвин Џексон наставио је да доминира до краја и Будућност је успјела да побједи. Најефикаснији је код побједника био Џексон са 24 поена, Ерл Кларк је имао 20, а Николић 18.

Двоцифрени су били и Ивановић и Коти Кларк са 11, односно 10 поена. У Басконији је предњачио Токо Шенгелија са 16 поена, а по 14 су имали Шилдс и Хилијард.