latinica  ћирилица
16/11/2018 |  11:44 ⇒ 13:53 | Аутор: СРНА

Босанчић: Циљ приче о Петровићу - да буде пољуљана подршка Чубриловићу

Недељко Чубриловић и људи у ДНС-у који га подржавају нису водили никакве преговоре са групом коју предводи Обрен Петровић, а циљ пласирања таквих прича у јавности је да буде унесена забуна међу чланство странке и пољуљана велика подршка Чубриловићу, изјавио је данас за Срну секретар бањалучког одбора ДНС-а Боран Босанчић.
Боран Босанчић (Fото:atv) -
Боран Босанчић (Fото:atv)

Коментаришући писање појединих медија да ће посланици у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске који су са градоначелником Добоја Обреном Петровићем "окренули леђа" СДС-у дјеловати у једном клубу са посланицима који подржавају Чубриловића, Босанчић је истакао да Чубриловић није водио никакве разговоре са Петровићем и његовом групом.

"Чубриловић и људи који њему дају подршку дио су ДНС-а и своје мјесто и политичку будућност виде искључиво у ДНС-у. Све ово што се дешава је битка за ДНС и борба против мултимилионера и политичких трговаца за једнократну употребу. Вјерујемо у велики број будућих посланика и чланство, који подржавају Чубриловића у борби за изворне принципе и политику ДНС-а. Ово је наша борба за ДНС какав је био од оснивања до уласка мултимилионера и политичких трговаца", нагласио је Босанчић.

Он је истакао да је пласирање прича о наводној сарадњи Чубриловића са Петровићем дио плана да буде унесена забуна међу чланство ДНС-а.

"Циљ је да се поколеба наше чланство и пољуља подршка Чубриловићу. То је главни разлог због којег су пласиране неистине о наводним преговорима. Нема никаквих разговора ни са ким, осим са људима у ДНС-у. Ми смо стварали ДНС и желимо га онаквог какав је био до прије неколико година, а не оваквог какав је у посљедњих годину дана", рекао је Босанчић.

Предсједништво ДНС-а смијенило је прије неколико дана Недељка Чубриловића са позиције замјеника предсједника те странке.