latinica  ћирилица
19/11/2018 |  15:43 | Аутор: РТС

Тринкијери: Порази боле, али иде набоље!

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери послије пораза од Будућности на гостовању био у сличном расположењу као прије четири дана у Санкт Петербургу. Честитао је екипи Будућности, а за свиј тим је рекао да „иде на боље“.
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић) -
Андреа Тринкијери (Фото: Н.Неговановић)

Упркос покушају да у другом дијелу меча начини преокрет, Партизан је поражен од Будућности са 75:71 (26:16, 14:14, 14:22, 21:19) у 8. колу Јадранске лиге.

Послије овог пораза "црно-бијели" остају у горњем дијелу табеле, али у "мртвој" трци са још неколико екипа, а Андреа Тринкијери је честитао ривалима на побједи.

"Играли су чврсту утакмицу, имају пуно талента у нападу. За нас је била тешка утакмица, али ја мислим да идемо на боље. Вратили смо се, правимо јако неискусне грешке, али су нас Кларк, Џексон, Гордић и Ивановић увијек казнили. Сваку нашу грешку. Да се добије ова утракмица, морамо мање да гријешимо. То је изузетно јасно. Мислим да смо на добром правцу и да идемо у правом смјеру, фали нам још мало концентрације и мало стрпљења, али данас смо имали меч са евролигашем који је 'убио' Басконију прије три дана. Жао ми је, јер смо могли да добијемо, али нисам разочаран", истакао је Тринкијери.

Партизан у сриједу дочекује Валенсију, а потом и Црвену звезду, у другој половини "паклене" серије од четири меча.