latinica  ћирилица
21/11/2018 |  18:50 ⇒ 19:00 | Аутор: СРНА

Михајловић: Брисел да уразуми власти у Приштини

Одлука Приштине да царине на робу из централне Србије и БиХ буде 100 одсто представља трговински рат против Србије и посљедњи је тренутак да Европска унија уразуми приштинске власти да укину те таксе, нагласила је потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић.
Зорана Михајловић - Фото: СРНА
Зорана МихајловићФото: СРНА

Михајловићева је указала да Приштина, која очигледно искаљује бијес због одлуке да не буде примљена у Интерпол, на овај начин руши бесцаринску унију земаља ЦЕФТА, уништава бриселски дијалог са Београдом, а највишу цијену плаћају сви становници Косова и Метохије.

"Њима је као директна последица трговинског рата одмах поскупео хлеб", навела је Михајловићева у саопштењу.

Она је поручила да званични Београд остаје досљедан политици разговора као јединог начина на који се може до компромисног и одрживог рјешења за питање Космета.

"Сада је ред да Приштина и Брисел конкретно покажу да ли је и њима стало до разговора и мирног решења овог питања или је трговински рат против Србије у ствари још једна њихова заједничка акција", нагласила је Михајловићева.

БиХ и Србија јуче су гласале против пријема самопроглашеног Косова у Интерпол, а данас је замјеник косовског премијера Енвер Хоџај објавио на "Твитеру" да је влада у Приштини донијела одлуку о увођењу царина од 100 одсто на производе из БиХ и централне Србије.