latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:00 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Јеринић и званично ставио мандат на располагање Додику

Замјеник министра одбране у Савјету министара Борис Јеринић изјавио је Срни да је данас и званично ставио мандат на располагање предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику.
Допис Бориса Јеринића - Фото: СРНА
Допис Бориса ЈеринићаФото: СРНА

Јеринић је истакао да никада није радио на штету Републике Српске, али да ће увијек поштовати одлуке српског члана Предсједништва, чији рад поштује и којем даје мандат на располагање.

"Сходно Вашем позиву да сви функционери из Републике Српске у институцијама БиХ поднесу оставке на своје функције, обавијештавам Вас да сам спреман да дам свој мандат Вама на располагање. Уколико је потребно да поднесем оставку, подносим је одмах", наводи се У допису упућеном предсједавајућем Предсједништва БиХ.

Додик је позвао функционере Републике Српске у заједничким институцијама БиХ да поднесу оставке и навео да они немају његово повјерење, јер су водили политику супротну политици Српске.

Додик је рекао да не жели да спроводи никакву силу, али сматра да би подношење оставки било пристојно, с обзиром на то да је народ гласао за политику која је супротна њиховој.