latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:28 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Павић подржао Вишковића (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је одржан консултативни састанак мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића и предсједника Демократског народног савеза Марка Павића.
Марко Павић и Радован Вишковић - Фото: РТРС
Марко Павић и Радован ВишковићФото: РТРС

Павић је рекао да ова странка подржава мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића, као и институције Републике Српске јер, без обзира на све што се дешава, интерес ДНС-а је чврста влада и институције Српске.

Након консултација са мандатаром за састав нове владе Српске Радованом Вишковићем, Павић је новинарима у Бањалуци изјавио да је на састанку било ријечи о формирању нове владе Српске, те да је мандатар саопштио да остаје при договору који су коалициони партнери постигли раније.

Према његовим ријечима, ДНС-а поштује коалициони договор, те ће у наредних неколико дана разрадити детаље.

"Лично ми је драго да се остало при коалиционом договору. Нисмо разговарали о расподјели министарстава", додао је Павић.

Говорећи о избору Недељка Чубриловића за предсједника Народне скупштине Српске, Павић је напоменуо да се ДНС с тим није сагласио, али да то није била тема данашњег разговора и да ће о томе разговарати са коалиционим партнерима, странкама, а не са мандатором.

Након ДНС-а, Вишковић се састао са представницима Уједињене Српске. Након овог састанка почеле су консулатције са Народним демократским покретом, након чега ће се Вишковић састати и са делагацијом Социјалистичке партије.

Вишковић са лидером ДНС-а Марком Павићем

Претходно су консултације одржане са представницима Савеза независних социјалдемократа.

Сви састанци одржавају се у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци.