latinica  ћирилица
22/11/2018 |  15:58 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Потврђена коалиција Уједињене Српске и СНСД-а (ФОТО)

У Бањалуци је одржан консултативни састанак мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића и предсједника Уједињене Српске Ненада Стевандића.
Уједињена Српска код Вишковића - Фото: РТРС
Уједињена Српска код ВишковићаФото: РТРС

Делегација Уједињене Српске потврдила је коалицију са Савезом независних социјалдемократа, те изразила подршку концепту и конституисању нове Владе Републике Српске.

Оцијењено је да је процес формирања власти започет успјешно и да је циљ да институције власти у Републици Српској буду формиране у скорије вријеме.

Потврђено је такође да је за успјех у провођењу договорених политика важна институционална стабилност како у извршној, тако и у законодавној власти, те да се код именовања кадрова у новој Влади руководи принципом одговорности и стручности, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Стевандић је рекао новинарима након састанка да Српска треба да има модерну, младу и брзу Владу сачињену од стручног кадра.

Он је рекао да данас није разговарано о кадровским рјешењима, већ да кадровске, партијске и личне ствари буду стављене у други план с циљем подршке оваквом концепту Владе.

Након састанка са делегацијом Уједињене Српске, услиједиле су консултације са представницима Народног демократског покрета.

Послије тога, Вишковић ће се састати са представницима Социјалистичке партије.

Састанак Вишковића са делегацијом Уједињене Српске (Фото: РТРС)

Претходно се Вишковић састао са делегацијом СНСД-а и предсједником ДНС-а Марком Павићем.