latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:37 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Изборни резултат кључ за формирање Владе (ФОТО)

Мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић и делегација СНСД-а, коју је предводио предсједник те странке Милорад Додик, сагласили су се да Влада треба да буде формирана у складу са резултатима протеклих општих избора на којима је СНСД остварио навјећи успјех.

"Од велике важности је наставак успјешног рада на очувању институција Републике Српске. Наглашено је да се од нових чланова Владе Српске, као и свих будућих именованих лица на јавним функцијама и у јавним предузећима очекује посвећеност и одговорност у вршењу дужности", саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

На састанку је било ријечи и о најављеној реорганизацији Владе Српске, а изражено је задовољство због постигнуте буџетске и фискалне стабилности која ће омогућити да предвиђени реформски програми буду неометано настављени.

Након овог састанка, одржане су консултације са делегацијом ДНС-а, а затим и са представницима Уједињене Српске.

Одржане су консулатције и са Народним демократским покретом, након чега се Вишковић састао и са делагацијом Социјалистичке партије.

 Додик и Вишковић, консултације (Фото: РТРС)

Делегацију СНСД-а предводио је Милорад Додик, а састанку су присуствовали и Синиша Каран, Славко Митровић, Зоран Тегелтија и Далибор Томаш.