latinica  ћирилица
22/11/2018 |  18:12 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Консултације Вишковића са представницима СП

У Бањалуци је одржан консултативни састанак мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића са представницима Социјалистичке партије.
Консултације Вишковића са представницима СП - Фото: РТРС
Консултације Вишковића са представницима СПФото: РТРС

Консултацијама су присуствовали предсједник СП-а Петар Ђокић, потпредсједници странке Живко Марјанац, Далибор Стевић и Максим Скоко, те предсједник Извршног одбора Слободан Протић.

На састанку је разговарано о процесу формирања извршне власти, те је оцијењено да дугогодишња сарадња у оквиру коалиције СНСД-ДНС-СП доприноси томе да конституисање Владе Српске буде реализовано у задатим роковима и уз подршку стабилне већине у Народној скупштини Републике Српске.

Ђокић је упутио подршку мандатару Вишковићу, те изразио увјерење да ће нова Влада наставити да дјелује у правцу реализације програма и мјера усмјерених на економски развој.

Саговорници су размијенили мишљење о програмима и стратешким циљевима на којима ће се базирати рад нове Владе, те изразили сагласност и подршку принципима професионалности и одговорности у вршењу јавних дужности, како у институцијама, тако и у јавним предузећима, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Мандатар је данас одржао консултације и са представницима СНСД-а, ДНС-а, Уједињене Српске и НДП-а.