latinica  ћирилица
22/11/2018 |  17:03 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Вишковић-НДП: Чавић најавио да ће странка имати министарско мјесто (ФОТО)

У Бањалуци је одржан консултативни састанак мандатара за састав нове владе Републике Српске Радована Вишковића са представницима Народног демократског покрета.
Чавић-Вишковић - Фото: РТРС
Чавић-ВишковићФото: РТРС

Консултацијама је присуствовао предсједник НДП-а Драган Чавић.

Консултације Вишковића са представницима НДП-а (Фото: РТРС)

Представници НДП-а изразили су подршку процесу формирања Владе Српске, те истакли опредијељеност за сарадњу о питању предлагања и креирања економских мјера и активности нове Владе.

Саговорници су оцијенили да ће разговори о политичким и економским програмима бити настављени и у наредном периоду, те да ће се послије конституисања нове Владе Српске наставити са реализацијом стратешких циљева и јасним планом секторских политика.

Вишковић је истакао да је важно размијенити мишљења и ставове о важним питањима, прије свега у области економије и привреде, с нагласком на важне реформе у поменутим областима, као и у другим секторима, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Чавић је након састанка рекао новинарима да ће НДП у новој Влади имати једно министарско мјесто. Он је навео да није разговарано о именима, нити о ресорима, већ о принципима, додајући да ће члан будуће владе из НДП-а бити репрезентативан и да ће својим радом показати да је то рјешење какво тражи друштво.

Чавић је рекао да је на консултацијама било ријечи и о начинима повећања запослености, наглашавајући да је за отварање нових радних мјеста у Републици Српској потребно обавити реструктурисање пореза.

Након овог састанка, почеле су консултације и са представницима Социјалистичке партије.

Претходно су консултације одржане и са представницима СНСД-а, ДНС-а и Уједињене Српске.