latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:52 ⇒ 14:29 | Аутор: СРНА

Општински одбор НДП Источна Илиџа приступио Уједињеној Српској

Општински одбор НДП-а Источна Илиџа напустио је ову странку и приступио партији Уједињена Српска, изјавио је досадашњи предсједник Општинског одбора НДП-а Зоран Трапара.
Костадин Васић и Зоран Трапара - Фото: СРНА
Костадин Васић и Зоран ТрапараФото: СРНА

Трапара, који је био и члан Главног одбора и Предсједништва НДП-а, рекао је новинарима у Источном Сарајеву да је основни разлог напуштања ове странке тај што су код руководства НДП-а "преовладали лични интереси и што су њега и гласаче преварили".

"У Уједињеној Српској смо препознали странку која ће се залагати за развој цијеле Републике Српске, а самим тим и Сарајевско-романијске регије, односно странку која тежи уједињењу цијеле Српске", изјавио је Трапара новинарима у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, на синоћној сједници Општинског одбора, када је донесена одлука о изласку из НДП-а, од 29 присутних чланова, за је било 28.

Предсједник Клуба посланика Уједињене Српске у Народној скупштини Републике Српске Костадин Васић истакао је да је очигледно дошло до прегруписавања на политичкој сцени и да су људи препознали Уједињену Српску као алтернативу свим осталим политичким партијама.

Он је навео да се "чудне ствари дешавају унутар СДС-а, ДНС-а, па чак и ПДП-а у источном дијелу Републике Српске", те додао да у многим партијама долази до "одустајање од платформи, програма, циљева странака, а све ради неколико људи".

Васић, који је и координатор за изборне јединице седам и осам, напоменуо је да ово што се дешава у СДС-у јесте "способност неспособних да онеспособе способне, јер најбољи људи из ових партија одлазе".