latinica  ћирилица
22/11/2018 |  17:14 ⇒ 21:57 | Аутор: РТС

Вучић: Борићемо се за истину

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је послије састанка са Србима са Косова и Метохије да их је замолио да не предузимају ништа што би друга страна могла да искористи против њих.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Вучић је, након завршетка затвореног дијела састанка са Србима са Косова и Метохије, рекао да Срби не могу да опстану уколико остану на снази мјере Приштине, које нарушавају ССП, споразум ЦЕФТА и свакодневни живот српског народа, који је опредијељен да се бори против таквих мјера.

Замолио је Србе да све што раде, то ураде у миру и демократски, и да не провоцирају нешто што би друга страна, са дијелом међународне заједнице, могла да искористи у кампањи против њих.

Вучић је рекао да су се поједини албански медији и међународни фактори надали да ће моћи да сниме покрете српске војске.

"Намјерно сам наредио да никакве покрете не праве и тешко им је да пронађу изговор за увођење противправних мјера Приштине", навео је Вучић.

Оцијенио је скандалозним образложење Рамуша Харадинаја, додајући да се све своди да су се Срби борили против њих у Интерполу и другим међународним организацијама.

"Људи, ако сте тек сада схватили да Србија не подржава независност Косова, као да сте живјели на дну мора па се пробудили а онда вам неко објасни да је вода око вас", рекао је предсједник Србије.

Указао је на хистерију која је присутна код Албанаца, рекавши да су послије Качаника, на ломачу стављани српски производи и у Дечанима.

"Нацистичка ломача, која је постојала само још када су спаљиване јеврејске књиге, постоји тамо. Ако је то Европа 21. вијека, ако се томе желе придружити, честитам им на томе", рекао је Вучић.

Борићемо се, каже, за истину, поступаћемо мудро и одговорно, помагаћемо свом народу али нећемо угрозити друге, поручио је предсједник Србије.

"Ма колико да је тешко остаћемо уз своје људе. Нашли смо и видјећемо које механизме имамо да то урадимо", рекао је Вучић.

Помоћ српском народу ће бити отежана, они не треба да имају илузија да ће то бити лако, напоменуо је Вучић и додао да су људи на КиМ чврсти и одлучни да упркос овој највећој пријетњи њиховом опстанку чувају своје куће и имања, породице и живе у миру.

Поручио је да ће се борити да у свијету све објасни, чак и онима који ће да окривљују обје стране.

"Ми смо криви што смо живи, а мора да се каже и другима нешто, јер су стопостотни кривци. Научили смо на то, и ту нема ништа новог", закључио је Вучић.