latinica  ћирилица
22/11/2018 |  20:25 ⇒ 22:10 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Ускоро комплетирање скупштинског руководства

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће ускоро бити сазвана сједница парламента на којој би било комплетирано скупштинско руководство, те навео да се врло брзо могу очекивати и тачке у вези са буџетом и економском политиком Српске.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Биће бирани потпредсједници, вјероватно и генерални секретар и комплетно руководство Народне скупштине. Послије тога слиједе обавезе у вези са Владом Српске, законима и пристиглим материјалима", рекао је Чубриловић вечерас за Алтернативну телевизију.

Према његовим ријечима, око 5. или 6. децембра би могао бити заказан наставак претходне сједнице, као и нова сједница.

"Чекамо рокове које је Народна скупштина дефинисала закључком, да буду изабрани делегати у Вијеће народа, да добијемо закон о Влади са истим бројем министара и нешто другачијим распоредом", навео је Чубриловић.

Говорећи о ДНС-у, Чубриловић, који је недавно искључен из те странке, навео је да су најновија дешавања у тој странци произвели људи који су јој приступили због личних интереса.

Он каже да је предсједник ДНС-а Марко Павић више контактирао са људима који су тек дошли у ДНС и имали другачије виђење, него са оним са којима је сарађивао годинама.

Наводећи да ДНС има четири потпредсједника из Бањалуке, Чубриловић каже да странка није једна општина или град, већ цијела Република.

"Не може да чим сретнете човјека кажете: `Коћете ли да идете у странку, бићете потпредсједник`. Отприлике су се такве ствари дешавале. На то смо указивали, али нисмо имали разумијевање", рекао је Чубриловић.

Он је поручио да ће остати вјеран принципима ДНС-а.

"Надам се да ћу, како год будем дјеловао политички, остати на томе", истакао је Чубриловић.

Он је рекао да чека да се Главни одбор ДНС-а изјасни о његовој, као и жалбама других искључених чланова, те да не зна када ће та сједница бити одржана.

Чубриловић је рекао и да се од искључења није чуо са Павићем, али да не бјежи од таквог позива.