latinica  ћирилица
22/11/2018 |  21:02 ⇒ 21:59 | Аутор: СРНА

К. Дубица: Промовисана књига "Референдум, одбрана Српске"

У Козарској Дубици вечерас је промовисана књига "Референдум, одбрана Српске", аутора Милана Љепојевића.
Козарска Дубица - промовисана књига "Референдум, одбрана Српске" - Фото: СРНА
Козарска Дубица - промовисана књига "Референдум, одбрана Српске"Фото: СРНА

"Ово је прва књига о референдуму одржаном 25. септембра 2016. године у Републици Српској. То је референдум којим је одбрањен рођендан Републике Српске, дан настанка и дан државности, али и слобода овог народа", рекао је Љепојевић новинарима у Козарској Дубици.

Он је нагласио да су грађани тог 25. септембра на референдуму рекли "не" унитарној БиХ и "да" дејтонској Републици Српској.

"Сада су поново 7. октобра ове године рекли не унитарној БиХ и јасно поручили свима да су за дејтонску Републику Српску. Ова књига је свједочанство о томе", додао је Љепојевић.

Књига "Референдум, одбрана Српске" промовисана је 15. августа у Бањалуци и 22. октобра на штанду Републике Српске у оквиру Међународног сајма књига у Београду.

"Вечерас је промоција у Козарској Дубици за коју ме везују многи добри људи, на челу са начелником Раденком Рељићем. Радујем се што сам вечерас овдје, гдје ће одређени број књига бити дониран грађанима и Народној библиотеци", рекао је Љепојевић.

Он је додао да је су поједници из међународне заједнице овдје промовисали правило "заборавимо прошлост, окренимо се будућности", те нагласио да ова књига не дозвољава да се прошлост заборави.

"Ми Срби баш морамо да се сјећамо прошлости ради Градине, Јасеновца, Јадовна. То не смијемо да заборавимо", нагласио је Лјепојевић.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић рекао је да књига Милана Љепојевића "Референдум, одбрана Српске" има велику употребну и стварну вриједност јер садржи доста уставне материје, цитате тадашњег предсједника Милорада Српске Милорада Додика из свих кампања и представља писани траг о времену у којем живимо.

Он је нагласио да је Козарска Дубица почаствована промоцијом књиге Милана Љепојевића.

Промоцију књиге "Референдум, одбрана Српске" организовао је Општински одбор СНСД-а Козарска Дубица.