latinica  ћирилица
22/11/2018 |  22:40 | Аутор: СРНА

Дачић: Косовске снаге доносиле наоружање у Јужну Митровицу

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да Србија има јасне доказе да су косовске снаге доносиле данас наоружање и муницију у јужну Митровицу, подсјећајући на гаранцију Кфора у вези са приступом било каквих косовских оружаних снага сјеверу Косова.
Ивица Дачић (Фото: Курир) -
Ивица Дачић (Фото: Курир)

- Данас је била изјава Кфора да није било покрета, а /предсједник Србије Александар/ Вучић је рекао да је било. Тачно је да није било покрета на сјеверу, али шта су тражиле те снаге у јужној Митровици гдје су доносиле наоружање и муницију, за шта ми имамо јасне доказе? Због чега су ту дошле? Шта је та демонстрација? - упитао је Дачић.

Он је за РТС рекао да неки у Србији кажу - ето видите, Кфор је, ипак, демантовао Вучића.

- Па да ли ви више вјерујете косовским службама или Кфору, или вјерујете српским безбједносним службама које имају такве информације? - упитао је он.

Дачић је истакао да Београд разматра сваку информацију веома озбиљно и да свакога упозорава да је задатак међународног присуства да спријечи овакве мјере Косова на економском плану, али и сваку дестабилизацију.

- Приликом потписивања Бриселског споразума у сједишту НАТО-а је загарантовано да Кфор неће дозволити било каквим косовским оружаним снагама приступ сјеверу Косова без њихове сагласности и без обавјештавања челника спрских општина - навео је Дачић.