latinica  ћирилица
23/11/2018 |  16:12 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

К. Дубица: Сјећање на Милодрага Станојевића, истинског хероја протеклог рата

У Козарској Дубици обиљежено је сјећање на Милодрага Станојевића, једног од истинских хероја протеклог рата. Станојевић је 1992. године, као млади официр и припадник 43. моторизовене бригаде, током борби на Западнославонском ратишту, сам заробио два непријатељска тенка и оклопно возило. Недуго након тога је страдао. Његов херојски чин и ратне заслуге не смију бити заборављени, поручено је са скупа.

Породица, пријатељи и саборци присјетили су се данас херојског дјела једног од најмлађих потпоручника ЈНА.

Потпуно сам, Милодраг је успјешно извео акцију заробљавања два непријатељска тенка и транспортера. Неколико дана касније, страдао је у борбама. Један од истинских хероја протеклог рата, поручено је.

Милица Станојевић, Милодрагова мајка истакла је да њен син треба и заслужује да буде херој посљедњег Одбрамбено-отаџбинског рата.

Међу многим херојима протеклог рата, име Милодрага Станојевића посебно се издваја, јер је његова храброст превазишла готово све до тада виђено.

Међу многим херојима протеклог рата, име Милодрага Станојевића посебно се издваја, јер је његова храброст превазишла готово све до тада виђено.

"Наше је, мојих сабораца и браће, да дођемо на овај помен, да будемо породици у помоћи", истакао је Драгољуб Ћибић, предсједник Борачке организације Козарска Дубица.

"Свако дијете у Републици Српској, сваки наш грађанин треба да памти ово име. Ово је свијетли примјер како се брани отаџбина са 21 годином", каже Славиша Књегинић.

Име и дјело Милодрага Станојевића с поносом се помиње у његовој родној Козарској Дубици.

"Познајем породицу тог страдалог војника. Мислим да у медијима треба дати више простора да се ипак ти људи не забораве", сматра Раденко Рељић, начелник општине Козарска Дубица.

За херојство и заслуге у рату, Станојевић је постхумно одликован Орденом Милоша Обилића, а по њему је названа и улица у Козарској Дубици.