latinica  ћирилица
26/11/2018 |  11:04 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Савчић: Подршка будућој Влади

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је данас у Бањалуци да ће ова организација подржавати будућу Владу Српске и друге републичке институције у вези са питањима од интереса за Српску.
Миломир Савчић - Фото: РТРС
Миломир СавчићФото: РТРС

Савчић је рекао новинарима да ће БОРС оцјену сарадње са Владом давати на основу тога што она чини на плану унапређењу положаја борачке популације и рјешавању статуса БОРС-а у оквиру невладиног сектора и организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

- Надамо се да ће сарадња бити искрена и да ће се већ током наредне године на дневном реду Народне скупштине наћи Закон о удружењима и фондацијама који треба да регулише укупно стање у невладином сектору по питању статуса организација - рекао је Савчић након разговора са мандатаром Радованом Вишковићем у оквиру консултација о формирању нове владе Српске.

Савчић је поручио да БОРС неће дозволити да борачка популација буде на маргини када је ријеч о побољшању економско-социјалног положаја становништва Српске.

- Поздрављам све мјере Владе на побољшању стандарда грађана, али је недопустиво да из тих мјера буде изузета Борачка организација. То више не можемо и нећемо толерисати - рекао је Савчић.

Он је изразио задовољство данашњим разговором са мандатаром за састав нове Владе Српске и Вишковићевим размишљањима о будућој сарадњи са БОРС-ом.

Када је ријеч о буџету за наредну годину, Савчић је навео да ће се о томе разговарати када буду формирани органи Народне скупштине и Влада, односно када, између осталог, буду позната имена ресорних министара.