latinica  ћирилица
30/11/2018 |  11:32 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

Студенти Факултета безбједоносних наука даровали крв

Студенти Факултета безбједоносних наука Универзитета у Бањалуци даровали су драгоцјену течност у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Ово им је већ други пут до сада да дарују крв, а са акцијом планирају да наставе и у наредном периоду.

50 студената Факултета безбједоносних наука одазвало се хуманом позиву даривања крви у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

- Велико ми је задовољство да на овај начин могу пружити помоћ другим угроженим људима. Oво је већ трећи пут да дајем крв и то желим да наставим, rekao je Петар Марић, студент.

Протекли мјесец крв су даривали и кадети Полицијскe академије као и средњошколци. Свака акција даривања крви је добродошла, за шта су из Завода за трансфузију захвални и овим студентима.

- То су студенти који нам се увијек одазову акцијама и користим прилику да се захвалим студентима и да им пожелим срећу у будућем школовању са жељом да и даље остану тако хумани, нагласила је Велелка Ћејић, шеф службе за прикупљање крви у Бањалуци.

А студенти настављају са хуманим дјелима.

- Договор је са свим студентима да поклоне које добијамо од завода за трансфузију дамо у хуманитарне свхре тако да студенти неће задржати за себе, истакао је Душко Башкало, предсједник студентске организације Факултета безбједоносних наука .

Жеља им је, кажу, да ово постане традиција, али и да остале мотивишу како би помогли онима којима је помоћ потребна.