latinica  ћирилица
30/11/2018 |  15:38 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

Томаш уприличио пријем за тенисера Дражена Петровића

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш организовао је данас пријем за Дражена Петровића, младог тенисера из Прњавора, који је такмичарску сезону завршио као седми најбољи тенисер Европе до 16 година.
Прњавор - спорт - Фото: СРНА
Прњавор - спортФото: СРНА

Петровић је први тенисер из Републике Српске који је изборио "Мастер тенис Европе" у Барселони на којем је освојио друго мјесто.

Томаш је честитао Петровићу остварени успјех и нагласио да ће локална заједница увијек подржавати талентоване младе спортисте.

"Дражен је изузетно спортски талентован, долази из вриједне и надарене спортске породице. Општина Прњавор ће увијек подржавати младе и успјешне људе који најбоље представљају нашу локалну заједницу", рекао је Томаш.

Он је подсјетио да је Дражен Петровић био и првак БиХ у атлетици, али и да је одличан ученик.

Млади прњаворски тенисер рекао је да је играо финале прве категорије у Барселони и да му је то највећи успјех до сада.

"Освојио сам и два европска турнира, једно финале и два полуфинала. У јануару имам прве турнире у новој сезони тако да су припреме већ почеле", рекао је он.

Петровић тренира у Бањалуци уз стручни надзор главног тренера Бојана Мичића и кондиционог тренера Радета Рачића, а ментор му је легендарни хрватски тениски тренер Никола Пилић.

Млади тенисер је додао да му је породица највећа подршка, а за финансијску помоћ током прошле сезоне, осим начелнику општине Прњавор, захвалио је донедавном предсједнику Републике Српске Милораду Додику и Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске.