latinica  ћирилица
30/11/2018 |  19:43 ⇒ 20:32 | Аутор: РТС

Рукометашице Србије савладале Пољску на старту ЕП

Рукометашице Србије побједом су дебитовала на Европском првенству у Француској. Пољска била бољи ривал у првом полувремену, у наставку изабранице Љубомира Обрадовића великом серијом преломиле резултат у своју корист. Наредни меч Србија игра у недјељу од 18.00, а противмник је селекција Шведске.

Женска рукометна репрезентација Србије успјешно је започела наступ на Европском првенству у Француској, пошто је у мечу првог кола Групе А авладала Пољску 33:26.

Изабранице Љубомира Обрадовића нешто спорије су почеле меч, али су у наставку показале препознатљиву игру и на крају стигле до убједљивог тријумфа.

Пољска је у првом полувремену углавном водила, највише захваљујући нешто лошијој игри Србије у нападу, па је на полувријеме отишла са предношћу од 14:13.

Ипак, у наставку се слика потпуно окренула. Катарина Томашевић наставила је са одбранама, али су се српске рукометашице разиграле у нападу, нарочито капитен Катарина Крпеж Слезак.

Србија је стигла до предности од 17:16 и до краја меча из минута у минут повећавала разлику.

Најефикаснија на мечу била је управо Крпеж Слезак са 11 голова, док су Јелена Лавко и Јована Стоиљковић меч завршиле са по пет погодака.

Наредни меч у Групи А Србија игра у недјељу од 18.00 часова, такође у Нанту, а противник је селекција Шведске.