latinica  ћирилица
04/12/2018 |  09:03 ⇒ 09:04 | Аутор: РТС

Срби на Косову и Метохији настављају мирне протесте

Срби на Косову и Метохији настављају мирне протесте, а окупиће се у више мјеста и сјеверно и јужно од Ибра.
Косово протести (Фото:rts) -
Косово протести (Фото:rts)

Министар администрације локалне самоуправе у оставци Иван Тодосијевић рекао је за РТС да су апеловали на комесара Јоханеса Хана да ЕУ уразуми Приштину.

Тодосијевић је рекао да су посланици Српске листе имали прилике да разговарају са комесаром Јоханесом Ханом и да му пренесу да ће, уколико Приштина не укине таксе од 100 одсто, доћи до хуманитарне катастрофе.

Тодосијевић је навео да су апеловали на Европску унију да уразуми Приштину.

Према његовим ријечима, док је Хан разговарао са представницима Српске листе, Харадинај је држао конфаренцију за медије, на којој је поручио да неће укинути таксе и најавио формирање војске Косова за средину децембра.

"Плашим се да ће провокације бити свакодневне", истакао је Тодосијевић.

На питање да ли ће послушати поруку предсједника Александра Вучића да остану мирни, министар у оставци каже да ће Срби са Космета послушати његове савјете.

"За данас је најављен велики сабор у Косовској Митровици, Грачаници и Штрпцу. Ми оружја немамо, имамо вољу да останемо на овим просторима", истакао је Тодосијевић.

Подршку Србима са Косова и Метохије пружиће и кошаркаши "Патризана" који ће одиграти утакмицу са Кошаркашким клубом "Трепча" из Косовске Митровице.