latinica  ћирилица
04/12/2018 |  16:18 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Мигранти опљачкали кућу у Новом Граду

Полиција Српске на подручју Новог Града привела је двојицу миграната због провале у кућу, у насељу Пољавнице. Након криминалистичке обраде, мигранти су предати Граничној полицији БиХ.

Мигранти су провалили у кућу Младена Старчевића из Пољавница, који ради и борави у Словенији. Мјештани овог насеља кажу да су у страху, јер је близу Уна и граница са Хрватском гдје мигранти покушавају илегалан прелазак.

- Ушли су унутра и провалили. На срећу стигла је полиција и одвела  их, јер су имали дојаву обезбјеђења из куће - каже мјештанин Милош Поповић, а на његове ријечи надовезује се комшија Милош Старчевић:

- Нормално да је проблем када проваљују. То није у реду и то треба ријешити што прије, јер то није добро за Републику Српску, а ни за БиХ.

Припадници Полицијске станице Нови Град након дојаве извршили су увиђај и у кући затекли двојицу миграната.

- Полиција је затекла лице Б.Е. рођено 1990. године, са држављанством Египта и лице Б.А. рођено 2000. године, држављанин Алжира. Након чега смо их лишили слободе. О наведеном догађају је обавијештен дежурни тужилац ОЈТ Приједор који је наведени догађај оквалификовао као кривично дјело тешка крађа - каже Драгана Тривановића, командира Полицијске станице Нови Град.

Након што докази буду комплетирани, против њих ће бити достављен извјештај надлежном тужилаштву због почињеног кривичног дјела.