X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/12/2018 |  13:37 ⇒ 14:02 | Извор: ТАНЈУГ

Пријетио Вучићу на Твитеру па ухапшен

Новосађанин Ђуро Тркуља ухапшен је након што је путем Твитера отворено пријетио смрћу предсједнику Србије Александру Вучићу и најављивао отмицу члана његове породице.
Александар Вучић (Танјуг/Димитрије Гол) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Танјуг/Димитрије Гол)Фото: ТАНЈУГ

"Блиц" незванично сазнаје да су пријетње упућене са профила @AgentStrani, а полиција сумња да је корисник који стоји иза њега Ђуро Тркуља који је јуче ухапшен.

"Вучићу Александре, у мени не живи страх од тебе, чега сам сигуран да си свестан; Отићи ћу један корак даље кроз најаву да ће наредних дана нестати неко теби (породично и криминално) веома близак. Моја јединица не прави грешке", написано је на том Твитер налогу.

Аутор твитова је, како се наводи, највјероватније желио да остави утисак да иза њега стоји израелска тајна служба Мосад коју је често помињао у пријетњама Вучићу.

"Вучићу Александре, твој страх од мене (нас @TheMošadIL) је наравно оправдан. Свакога секунда док лично не станем пред тебе, живи у страху - како си судио биће ти суђено. Моја реч стоји", пише у другом твиту.

Аутор твитова је, како се наводи, пријетио и другим представницима власти, међу којима су директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и замјеник градоначелника Београда Горан Весић, а његово саслушање је било предвиђено за данас у Београду.