X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
07/12/2018 |  17:23 ⇒ 08/12/2018 | 11:08 | Извор: РТРС

Додик: 500.000 КМ за Борац - спортски бренд Српске (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствовали су у Бањалуци манифестацији "Црвено-плаво вече Борца".

Златна плакета ФК Борац уручна је предсједници Српске.

Златна плакета уручна предсједници Српске (Фото: РТРС)

Признање клуба додијељено је и предсједавајућем Предсједништва БиХ.

Додик је рекао да је ФК Борац највећи спортски бренд Републике Српске, те да као такав увијек мора имати подршку.

- Сва улагања у клуб биће у координацији Града Бањалука и институција Српске - поручио је Додик, нагласивши значај подршке и вечерашње манифестације.

Фото: РТРС

Додик је поручио да ће учинити све што је могуће да Борац прво уђе у Премијер лигу БиХ, а потом и да је освоји.

- Предсједница Српске и ја смо се договорили да помогнемо Борцу са 500.000 КМ. Борац за свој први корак има подршку Републике Српске - истакао је он.

Славиша Кокеза, предсједник Фудбалског савеза Србије, рекао је да је Борац поштован и цијењен у Србији.

- Знамо величину и историју овог клуба. Вјерујем да је дошло вријеме да се титула шампиона БиХ врати из Сарајева у Бањалуку - истакао је он и поручио да ће подршка ФС Србије бити неизоставна на том путу.

Предсједник ФК Борац Вицо Зељковић рекао је да је овај клуб данас стабилан, иако му је, због проблема са којима се раније суочавао, пријетило чак и гашење.

Навео је да је такав сценарио избјегнут, захваљујући подршци Милорада Додика, али и бивше премијерке Српске и садашње предсједнице Жељке Цвијановић и градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.

Зељковић је нагласио да је Борац сада на добром путу и да може да размишља о будућности, јер је ријешена већина проблема који су клуб кочили у посљедњих 10, 20 година.

Манифестацији, која је одржана у ресторану Агапе, присуствовао је и мандатар за састав нове Владе Српске Радован Вишковић.

Манифестацију "Црвено-плаво вече Борца" организовао је Фудбалски клуб Борац, а присуствовали су и представници спортског, културног, јавног и политичког живота Републике Српске, као и предсједник и потпредсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза и Марко Пантелић, те спортски директор Дарко Ковачевић.

У понедјељак, 10. децембра, биће познато колико је новца прикупљено на донаторској вечери овог клуба који од наредне сезоне намјерава да се такмичи у Премијер лиги БиХ и обезбиједи учешће на европској сцени.