latinica  ћирилица
07/12/2018 |  19:52 ⇒ 08/12/2018 | 11:59 | Аутор: Б92

Приштина најављује забрану уласка Светлани Ражнатовић

Српска пјевачица Светлана Ражнатовић Цеца одржаће концерт сутра у подне у Косовској Митровици, саопштио је Привремени општински орган.
Светлана Цеца Ражнатовић - Фото: ТАНЈУГ
Светлана Цеца РажнатовићФото: ТАНЈУГ

Међутим, у међувремену реаговао је косовски министар културе позвавши приштинске власти да јој забране улазак на Косово, преноси Коссев.

Како је саопштено из Привременог општинског органа, Ражнатовићева ће концертом који ће се одржати у 12 часова, испред студентских домова у Косовској Митровици пружити подршку "мирним протестима Срба који се противе увођењу таксе од 100 одсто на робу из Србије".

За то вријеме, косовски министар културе Кујтим Гаши за приштинске медије наводи да српска фолк звијезда није послала захтјев за улазак на Косово, због чега јој, како он сматра, треба забранити улазак.

- Министарство позива царину и полицију да не дозволе одржавање концерта те врсте - рекао је Гаши.

Недавно је улазак на Косово и Метохију забрањен кошаркашима Партизана и замјенику директора Канцеларије за КиМ. Прије тога, исто се десило и Унији жена са Врачара. Осим тога, на прелазу Јариње били су до касно у ноћ задржани вјерници и хуманитарци који су се упутили на прославу славе манастира Високи Дечани.