latinica  ћирилица
08/12/2018 |  08:15 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Током ове године оснивање нове политичке странке

У Бањалуци је данас одржан састанак чланова Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске, Недељка Чубриловића, Споменке Стевановић, Милана Дакића и Споменка Стојановића са одборницима ДНС-а у градовима и општинама Републике Српске, као и са дијелом чланова Главног одбора ове странке.

Члан Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске Недељко Чубриловић очекује да ће током ове године бити основана нова политичка странка на принципима на којима је ДНС почео дјеловање 2000. године.

"Има много тога што је квалитетно и што треба да задржимо. Не можемо више да стојимо иза онога гдје појединачни интереси превлађују опште и гдје је појединачно или групно прече од општег интереса", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци, након састанка чланова овог клуба са одборницима ДНС-а у градовима и општинама Републике Српске и дијелом чланова Главног одбора ове странке.

Чубриловић је поновио да ће политичка опција коју заступа овај клуб имати мјесто у новој Влади Републике Српске и да је спремна да ради отворено и од срца.

"Вјерујем да смо на правом путу без обзира што је он изнуђен и да ћемо направити очекиване резултате", истакао је Чубриловић, подсјетивши да је ова политичка опција поштовала коалициони споразум и прије октобарских избора.

Он је додао да су састанку присуствовали представници свих девет изборних јединица, око 70 одборника ДНС-а, те чланови Главног одбора од којих многи нису ни добили позив за данашњу сједницу у Приједору.

Независни демократски клуб имаће мјесто у новој Влади Републике Српске, рекао је раније члан Независног демократског клуба у Народној скупштини Републике Српске и предсједник НСРС Недељко Чубриловић.

Предсједништво ДНС-а недавно је из чланства странке искључило Чубриловића, Стојановића, Дакића, Стевановићеву и друге функционере, послије чега је основан Независни демократски клуб, те покренута иницијатива за оснивање нове политичке партије.