latinica  ћирилица
08/12/2018 |  11:45 ⇒ 09/12/2018 | 19:48 | Аутор: СРНА

Проглашен Дан жалости у Новом Травнику

У Новом Травнику данас је Дан жалости поводом тешке саобрађајне несреће у којој су погинуле мајка и кћерка, а три дјечака повријеђена.

Грађани Новог Травника најавили су за 13.00 часова мирно окупљање испред зграде општине, преносе федерални медији.

Тешка саобраћајна несрећа догодила се синоћ око 20.30 часова када је на жену и четворо дјеце налетио аутомобил којим је управљао мушкарац чији су иницијали Н.Р, који је био под дејством алкохола.

Том приликом погинуле су тридесетогодишња жена чији су иницијали А.Х. и њена деветогодишња кћерка, док је четворогодишњи син тешко повријеђен и превезен на Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Повријеђени су и дјечаци од осам и 12 година, синови главног имама у Новом Травнику, од којих је један превезен на Клинички центар Универзитета у Сарајеву, а други се налази у травничкој болници.

Замјеник главног кантоналног тужиоца Средњобосанског кантона Драган Поповић рекао је да је возач, који је проузроковао несрећу, имао више од три промила алкохола у крви, те да ће затражити да му буде одређен притвор.

Федерални медији наводе да је ријеч о тридесетчетворогодишњем годишњи Нермину Рустемпашићу који је одраније познат полицији.