latinica  ћирилица
08/12/2018 |  16:18 | Аутор: СРНА

Босанчић: Павић није имао кворум на сједници Главног одбора ДНС

Боран Босанчић, донедавни секретар бањалучког Градског одбора ДНС-а и потпредсједник Иницијативног одбора за оснивање нове партије на чијем ће се челу налазити Недељко Чубриловић, каже да предсједник ДНС-а Марко Павић није имао кворум за одржавање сједнице Главног одбора стране у Приједору.
Боран Босанчић (Fото:atv) -
Боран Босанчић (Fото:atv)

Босанчић је демантовао изјаву Павића да Главни одбор ДНС-а броји 148 чланова, а да је данас на сједницу тог тијела у Приједору дошло њих 136.

"У Главном одбору ДНС-а се налазе 203 члана, а не 148 како тврди Павић. Ако узмемо у обзир број којим Павић барата, као и то да сједници није присуствовало 67 чланова Главног одбора, долазимо до закључка да Павић није имао ни кворум за одржавање те сједнице, јер је сједници присуствовало десетак људи, који нису чланови Главног одбора", рекао је Босанчић.

Он је истакао да Павић на сједницу Главног одбора ДНС-а није позвао већину чланова тог страначког тијела из Бањалуке, Зворника, Бијељине, Фоче, али и многих других општина.

"Симпоматично је да је, први пут од када се одржавању сједнице Главног одбара ДНС-а, на улазу у зграду приједорског позоришта било ангажовано приватно обезбјеђење, које је очигледно имало задатака да спријечи улазак чланова Главног одбора странке, који су неподобни за Павића", рекао је Босанчић.