latinica  ћирилица
08/12/2018 |  18:32 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Градови Српске се припремају за Нову годину

У Републици Српској и ове године предвиђен је богат новогодишњи програм. Биће организоване разне празничне манифестације за грађане и туристе. Највише пажње привлачи програм најављен у Бањалуци.

У највећем граду Српске биће организован богат програм за грађане и туристе. Осим три велика концерта која ће у Бањалуци одржати регионалне звијезде 30. и 31. децебра и 1. јануара, на Тргу Крајине током децембра и јануара припрема се низ манифестација.

Смјештајни капацитети у Бањалуци за новогодишњу ноћ су одавно попуњени. Предвиђен је велики број туриста, а највише их се може очекивати из Словеније, али и осталих земаља из региона. 

Зоран Санковић, из Туристичке организације Бањалука, каже да је припремљен програм дочека Нове године, али и други садржаји, као манифестација "Бањалучка зима" која ће се ове године одржати на три локације. Једна ће бити на Тргу Крајине, друга на платоу испред Музеја савремене умјетности и испред Народног позоришта Републике Српске и трећа је Зимзоград.

За Бањалучане који улазак у 2019. годину желе да прославе изван свог града, туристичке агенције имају богату понуду.

Мирко Поњевић, из Унис турса, каже да су међу Бањалучанима популарне европске метрополе, али и друге дестинације.

- Међу њима се издвојило једно путовање, а то је дочек Нове године у Братислави са посјетом Бечу и Грацу - наводи Поњевић.

А на "олимпијској љепотици" такође је загарантована добра забава. Олимпијски центар Јахорина своје посјетиоце обрадоваће и прије самог дочека Нове године концертом Лепе Брене. 

Директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић каже да Олимпијски центар припрема предновогодишњи концерт Лепе Брене 29. децембра, а у том периоду су капацитети већ попуњени.

На самом југу за добру атмосферу, побринуће се музичар Џенан Лончаревић који ће с Требињцима дочекати 2019. годину. Смјештајни капацитети у овом граду су попуњени. 

Марко Радић, из ТО Требиње, наводи да већ традиционално око Нове године Требиње биљежи пораст броја ноћења, а тако је и ове године. Истиче, да су им неки хотели доставили информацију да су још прије мјесец дана попунили своје капацитете.

Улазак у 2019. годину туристичким радницима и хотелијерима у Српској донијеће много посла. Иако, у свим градовима нису најављени дочеци на отвореном, угоститељски објекти спремно дочекују "најлуђу ноћ".