latinica  ћирилица
10/12/2018 |  08:59 | Аутор: novosti.rs

Меси прецизан као цијела екипа Јувентуса

Лионел Меси са два гола из слободног ударца украсио је побједу Барселоне над Еспањолом (4:0).
Меси (фото:goal.com) -
Меси (фото:goal.com)

Мајсторије аргентинског аса одавно нису вијест већ само потврда вансеријске класе, али "Марка" је дала сјајну статистику по којој су ови голови звијезде Каталонаца били 16. и 17. директно из прекида у посљедње четири и по године, а укупно 44 у каријери!

Меси је од сезоне 2014/2015. постигао исто голова из слободног ударца као рецимо цијели Јувентус, што је највише у свим лигама "петице" за овај период. Остали играчи Барселоне постигли су још четири поготка, са Месијевих 17 стигли су до бројке од 21 гола, по чему су најефикаснији тим у оваквој статистици у најјачим лигама Европе.

Аргентинац је први пут два пута погодио из слободњака, што навијачи Барселоне нису видјели чак 11 година и "дабла" Роналдиња у мечу против Бетиса 2007. Александар Коларов је голом из прекида довео Рому до диобе треће позиције са Лионом. Оба тима постигла су по 13 голова, ПСЖ је то учинио 12 пута.

У 2018. години чаробњак са "Камп Ноу" постигао је за Барсу чак осам голова из слободних удараца, за Аргентину још два - што је импресивна бројка од 10 погодака. Нико као Меси.