latinica  ћирилица
10/12/2018 |  10:38 | Аутор: СРНА

Притвор за осумњиченог Предрага Ивановића

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је Окружном суду у Бањалуци притвор за Предрага Ивановића /25/ из Ужица због сумње да је починио разбојништво у бањалучком мјесту Кмећани.
Предраг Ивановић - Фото: РТРС
Предраг ИвановићФото: РТРС

Осумњичени Ивановић је заједно са осумњиченим лицем чији су иницијали П.Л. и малољетним Б.М. ушао у кућу оштећеног лица чији су иницијали М.О. којег су физички напали, а након тога украли око 20 аустријских шилинга и кованице у неутврђеном износу и апоенима.

Након разбојништва, које се догодило у четвртак, 6. децембра, у периоду од 8.30 до 11.00 часова, осумњичена лица су побјегла преко Високог и Фоче у правцу Србије, гдје их је зауставила фочанска саобраћајна полиција.

Том приликом осумњичени П.Л. је побјегао у непознатом правцу, а Ивановић и малољетни Б.М. су ухапшени, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

У складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку, малољетник је након испитивања пуштен на слободу.

Тужилац је предложио притвор због опасности од бјекства осумњиченог и постојања основане бојазни да би боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на саучеснике.

О притвору ће одлучити судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.