latinica  ћирилица
10/12/2018 |  14:15 | Аутор: Б92

Рубио: Дончић ће бити најбољи Европљанин свих времена

Шпански кошаркаш Рики Рубио мисли да ће Словенац Лука Дончић бити најбољи европски кошаркаш свих времена.

Рубио, који наступа за Јуту, имао је прилике да игра против Дончићевог Даласа ове сезоне, али га је он и гледао у Реал Мадриду прошле.

Дончић је на драфту 2018. изабран као пети пик, док је Рубио, такође са 19 година, 2009. године изабран од стране Минесоте.

"Био сам свјестан његових способности јер сам га гледао у Реал Мадриду. Многи овдје нису капирали да је он играо у најбољем европском тиму прошле године", објаснио је Рубио.

Рубио, који тренутно игра за Јуту, има високо мишљење о Дончићу и вјерује да је пред њим свијетла будућност.

"Бити МВП екипе је веома тешко, посебно када сте тако млади, али он је веома посебан играч. Не волим превише да причам о томе јер не желим да се о Луки створе превелика очекивања, али он је један од оних играча о којима морате да причате. За мене, он је на веома добром путу и мислим да ће да постане најбољи Европљанин свих времена", јасан је Рики.

Шпанац је наставио са похвалама на Лукин "рачун" и додао да је он већ сада показао да је прави вођа.

"Знам колико је тешко доћи овде (у Америку) тако млад, са тако великим очекивањима. Некада се збуните. На крају крајева, све што желите је да играте кошарку и уживате у овом спорту. Мислим да је Лука веома зрео и да је то показао од самог старта своје НБА каријере. Показао је да је велики вођа", закључио је Рубио.

Дончићев Далас има одличан старт сезоне и у прва 24 меча има 13 победа и 11 пораза, док Словенац има просјек од 18 поена, 6,5 скокова и 4,3 асистенције по мечу у најјачој лиги свијета.