latinica  ћирилица
10/12/2018 |  14:27 | Аутор: СРНА

Бјелица: Има више кандидата за врх странке

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица изјавио је данас да не зна за договор да Мирко Шаровић преузме челно мјесто у странци од Вукоте Говедарице и додао да, уколико дође до промјена на челу СДС-а, има више више кандидата за то мјесто.
Милован Бјелица - Фото: СРНА
Милован БјелицаФото: СРНА

- Не вјерујем да ће бити неке борбе око те позиције - рекао је Бјелица за Срну, подсјетивши да се уз Шаровића за могуће насљеднике Говедарице спомињу и Мићо Мићић, Милан Миличевић те још неки.

Говорећи о предстојећој Скупштини СДС-а у суботу, 15. децембра, у Бањалуци, Бјелица је истакао да је стање у странци незадовољавајуће и да су резултати на октобарским општим изборима катастрофални.

- Сигурно ћемо разговарати о свим питањима у вези са стањем у странци - одласцима, искључењима, финансијској ситуацији... - рекао је Бјелица.

Он очекује да ће бити разговора и о томе ко би могао бити први човјек странке.

- Расположење је да се именује вршилац дужности и да се формира тим који ће провести редовне унутарстраначке изборе - навео је Бјелица.

Према његовим ријечима, у СДС-у је потребно много тога промијенити прије провођења унутарстраначких избора.

- Не може ово актуелно руководство странке - потпредсједници, генерални секретар, провести унутарстраначке изборе, сигурно треба нешто урадити - рекао је Бјелица.

Он је прецизирао да се залаже да на Скупштини СДС-а сви, укључујући и њега, напусте своје позиције и да се усвоје привремена рјешења како би се извршили избори унутар странке.

Бјелица је истакао да се уочи одржавања страначке Скупштине не зна колико ово тијело има чланова.

- Знам да делегати Скупштине из Добоја још нису добили позив - додао је Бјелица.

Подсјећајући да су четири од укупно 40 делегата из Добоја искључени из странке, Бјелица је констатовао да њих 36 има пуни легитимитет да присуствује Скупштини.

Он је рекао да од тога да ли ће на Скупштину СДС-а бити позвана делегација из Добоја зависи да ли ће овом скупу присуствовати и делегати из Сарајевско-романијске регије.

АТВ је данас, из извора блиских СДС-у, објавио да Шаровић преузима СДС и да је договор о томе постигнут и са Говедарицом.