latinica  ћирилица
11/12/2018 |  16:24 ⇒ 18:04 | Аутор: СРНА

И Сами Љуштаку добио позив из Хага

Бивши командант терористичке ОВК за регион Србице Сами Љуштаку добио је позив за саслушање у Специјалном суду за ратне злочине у Хагу, као и бивши командант ОВК за регион Лаб Рустем Мустафа Реми.

Љуштакуов адвокат Аријан Коци потврдио је да је његов брањеник добио позив за саслушање и да ће се одазвати позиву из Суда.

"Он ће се добровољно појавити у Суду у Хагу", објавио је Коци на својој "Фејсбук" страници.

Сами Љуштаку био је осуђен на 12 година затвора, али је одлуком Апелационог суда самопроглашеног Косова ослобођен оптужби за злочине почињене у региону Дренице.

Уз Мустафу и Љуштакуа, позиве за саслушање пред специјалним тужиоцем за сада су добили предсједник "Суда ОВК" Сокол Добруна и један од бивших команданата ОВК Назиф Мехмети.

Мехмети и Добруна требало би да буду саслушани 22, 23. и 24. јануара, али за сада није познато да ли ће изјаве дати у својству окривљених или свједока.

Још тројица бивших команданата и "функционера" терористичке ОВК налазе се на "првом списку лица" којима би требало да се пред Специјалним судом у Хагу суди за злочине почињене на Косову и Метохији од 1998. до краја 2000. године.