latinica  ћирилица
11/12/2018 |  18:03 | Аутор: СРНА

Вулин: "Велика Албанија" - пријетња Балкану и цијелој Европи

Стварање "велике Албаније" и потпуни изостанак међународног права - суштински су безбједносни проблеми у региону, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Они су претња, не само Балкану, већ и целој Европи, али су и суштинске претње опстанку нашег народа", рекао је Вулин.

Он је оцијенио да ће свијет, ако буде понављао грешку попуштања и храњења "велике Албаније" српским националним тијелом, дочекати да та иста "велика Албанија" запали цијели Балкан, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вулин је рекао да се од Србије сада тражи да занемари сопствене интересе и да зарад стабилности Црне Горе, Македоније, па и БиХ, напусти сан о рјешавању националног питања.

"Тражи се да Србија створи државу другима и да гарантује мир и безбедност тих других држава тиме што ће се одрећи сопствене стабилности и сопственог мира", рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, Србија треба да промовише сопствене интересе и да каже да су њени интереси да заштити и сачува Србе, гдје год да живе.

Он истиче да од Србије треба створити јаку и добро уређену земљу, јер без јаке Србије, нема ни рјешавања националног питања.

Вулин је подсјетио да је Србија изабрала да буде војно неутрална земља која не може да очекује подршку и помоћ ни од кога са стране.

"Нећемо да радимо другима оно што су чинили нама. Зато одбијамо да се сврстамо у било који блок, али то има своју цену - да у тренутку невоље, а на Балкану никада нико не може да каже да невоље неће бити, морамо да будемо спремни да се одбранимо", поручио је Вулин.