latinica  ћирилица
13/12/2018 |  12:31 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Колегијум НСРС сутра о посебној сједници на захтјев мандатара

Колегијум Народне скупштине Републике Српске требало би сутра у Бањалуци да утврди дневни ред и термин одржавања посебне скупштинске сједнице, чије је сазивање затражио мандатар за састав Владе Српске Радован Вишковић.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Вишковић је у захтјеву обавијестио предсједника републичког парламента Недељка Чубриловића да је након обављених консултација с политичким партијама, невладним организацијама и удружењима обезбиједио подршку скупштинске већине за избор Владе Српске, саопштено је из Народне скупштине.

"У складу с Пословником Народне скупштине Српске молим Вас да сазовете посебну сједницу парламента на којој бих поднио експозе и предложио чланове за састав и избор нове Владе Српске", навео је Вишковић.

Сједница Колегијума, коју је сазвао предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, биће одржана у 12.00 часова у Народној скупштини.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је званично 20. новембра Вишковићу дала мандат за састав нове Владе Републике Српске.

Она је изразила увјерење да ће Вишковић успјети веома брзо да састави нову Владу како би без застоја наставиле да функционишу институције Републике.

Цвијановићева је подсјетила да је Вишковић годинама дио великог тима који ради за Републику Српску, те да је и до сада с њим имала добру сарадњу.