latinica  ћирилица
13/12/2018 |  13:10 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Добој и Бањалука сада су политички ближи

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да су Добој и Бањалука сада ближи политички и саобраћајно, те да очекује да ће, захваљујући томе, бити унапријеђен развој добојског реалног сектора.
Добој: Чубриловић - Петровић - Фото: СРНА
Добој: Чубриловић - ПетровићФото: СРНА

- Надам се да ће та сарадња бити настављена у још већем капацитету, а у интересу грађана Добоја и Републике Српске - рекао је Чубриловић новинарима у Добоју након састанка с послаником у Представничком дому ПС БиХ Обреном Петровићем и независним кандидатом за добојског градоначелника Борисом Јеринићем.

Чубриловић је нагласио да Јеринић, који је млад, али с великим искуством и новом енергијом, има подршку његове политичке опције, а имаће и Владе Републике Српске и њених институција за реализацију пројеката.

Он је за 22. децембра најавио формирање оснивачке скупштине нове странке центра, десно оријентисане, национално опредијељене, на већ доказаним принципима и основама за развој Српске.

Чубриловић је најавио и да ће на сљедећој посебној сједници Народне скупштине Српске бити изабран предсједник Владе Српске и његов кабинет, те усвојена економска политика да би већ на сљедећој сједници био усвојен буџет Српске.

Јеринић је захвалио Чубриловићу за подршку, истичући да ће, уколико буде изабран за градоначелника, блиско сарађивати и с присталицама Чубриловићеве политичке опције.

- Наши циљеви су нова болница, спортска дворана, заштита града од поплава, кружни токови - навео је Јеринић, који за реализацију најављеног очекује подршку посланичке већине у Народној скупштини Српске, Владе Српске, те институција БиХ.

Петровић је рекао да је Чубриловић доказани пријатељ града Добоја, што је био и као министар саобраћаја и веза Српске, те да очекује његову подршку, као и подршку предсједнице Српске, Владе Српске и институција БиХ у реализацији пројеката ове локалне заједнице.

Петровић је истакао да ће, према договору с предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, ова локална заједница имати министра у новој влади Српске, напомињући да није важно из које политичке опције долази.