latinica  ћирилица
14/12/2018 |  08:57 ⇒ 08:59 | Аутор: СРНА

"Коловит" са задовољством учествује у хуманитарној акцији

Чланови дјечије групе Културно-умјетничког друштва "Коловит" из Градишке, узраста 12 и 13 година, учествоваће у овогодишњем програму хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", гдје ће се представити играма из Лијевча поља.
Коловит, Градишка - Фото: СРНА
Коловит, ГрадишкаФото: СРНА

Предсједник КУД-а "Коловит" Мирко Борјановић рекао је да су са задовољством прихватили позив предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић да 23. децембра учествују у овој хуманој акцији и на тај начин предстве своје друштво и Градишку.

Он је истакао да су сви у друштву, дјеца, па и њихови родитељи, активно ангажовани у припреми наступа.

"Дјеци смо објаснили о каквој акцији је ријеч и прихватила су то са задовољством, јер смо ове године били укључени у више хуманитарних акција за прикупљање средстава за лијечење наших суграђана. Овог пута наша дјеца ће бити дио програма и акције чији је циљ да помогне обољелој дјеци", рекао је Борјановић.

Он је навео да је предвиђено да наступају у Палати предсједника Републике Српске, што ће бити уживо емитовано у програму РТРС-а.

"Дјечији ансамбл није до сада има прилику за такав наступ", рекао је Борјановић.

Под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и ове године, девети пут, реализује се акција "С љубављу храбрим срцима", у оквиру које ће 23. децембра од 17.00 часова бити одржано донаторско вече у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Средства прикупљена у овогодишњој акцији биће искориштена за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.

У Републици Српској годишње од 150 до 200 дјеце има потребу за интензивним физикалним третманом, уз коришћење роботике, а такав савремени третман не могу добити ни у Републици Српској нити у Србији.

Новина је да су партнери предсједника Републике у овогодишњој хуманитарној акцији млади таленти из Градишке, Приједора, Бијељине, Угљевика, Теслића, Требиња, Источног Сарајева, Добоја, Мркоњић Града, Прњавора, Дрвара, Бањалуке и Зворника.