latinica  ћирилица
14/12/2018 |  09:10 | Аутор: СРНА

Раковић: Српска војска да се супротстави могућем нападу албанских терориста

Историчар Александар Раковић сматра да би Војска Србије требало да реагује уколико војска самопроглашеног Косова, чије формирање је најављено за данас, уђе на сјевер Косова и Метохије и запосједне административне прелазе Јариње и Брњак.
Александар Раковић (фото: Милорад Миланковић) -
Александар Раковић (фото: Милорад Миланковић)

"Наша војска треба да се супротстави Албанцима. Уколико то не учинимо, српски народ ће изгубити самопоуздање. Морамо да покажемо мишиће, јер ово неће стати. Претпостављам да би могло да дође до координисаног напада албанских терориста на сјевер Космета и црногорских сепаратиста на српске цркве у Црној Гори", рекао је Раковић за "Спутњик".

Раковић је нагласио да су Срби дошли у ситуацију да треба да буду захвални окупатору, који је заједно са терористичком ОВК истјерао српску војску са Космета, што штити оно мало преосталих Срба.

"Нема шансе да ће Кфор било шта и било кога штитити, вјероватно ће пустити да се понови насиље које смо доживјели 2004. године. Србија све вријеме говори политички коректним речником, али то не доноси ништа добро. Велике силе, попут САД и Велике Британије су мислиле да ће нас сломити и да ћемо пристати на косовску војску, а када су схватиле да им је план пропао, прибјегле су брзом решењу и одустале од свега што су се залагале", указао је Раковић.

Према његовим ријечима, истицање застава САД на улицама Приштине представља полтронство које је "веома цењена особина међу приштинским политичарима, али и међу црногорским сепаратистима".

"Косовски лидери су данас веома опасни, јер су свјесни да им не иде све како су замислили. Они нису прошли у Интерполу и повећава се број земаља које повлаче признање самопроглашеног Косова. Уколико то уради и Египат, који је једна од водећих земаља муслиманског света, то би изазвало само домино ефекат којег се Приштина и прибојава,", сматра Раковић.

Он је одбацио тврдње премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја да Русији одговара хаос на Балкану.