latinica  ћирилица
14/12/2018 |  19:04 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

На Јахорини званично отворена зимска туристичка сезона

Од синоћ је званично на Јахорини отворена зимска туристичка сезона. Осим припремљених стаза и рада цјелокупног вертикалног транспорта, наредна три дана посјетиоце очекује пригодан забавни програм. Такође, у функцији је и скијалиште Равна планина које, осим дневног, има и ноћно скијање.

Протекле ноћи је пало преко 20 центиметара новог снијега што је уз рад система за вјештачко осњежавање допринијело да на стази има преко пола метра утабаног снијега. Скијаши више него задовољни.

Скијање је на Јахорини почело прије нешто више од 15 дана и до сада је на стазама скијало преко 3.000 скијаша што је и нови рекорд пред сезону. За викенд се очекује да ће сви капацитети бити попуњени.

"Ми смо званично први у региону отворили скијалишта, чак 29. новембра, тако да до сада имамо више од 15 дана скијања, што је заиста рекордно у овако кратком року", рекла је Сања Ћеремиџић, потпарол ОЦ Јахорина.

Скијалиште Равна планина је такође у погону већ петнестак дана, а осим дневног скијашима је на располагању и ноћно скијање.

"Од самог почетка рада па све до данас у континуитету имамо скијање, што дневно, што ноћно, захваљујући раду система за вјештачко освјежавање, а и ниским температурама које нас прате ових дана. Висина сњежног покривача износи преко 50 центиметара", истакла је Ана Радојковић, потпарол Ски центра Равна Планина.

Ако је судити према најавама ова сезона би могла оборити многе рекорде када је у питању посјета, јер се већ сад тражи кревет више. А снијег који ће падати и у наредним данима гарантује сигурно скијање у овим ски- центрима.