latinica  ћирилица
16/12/2018 |  08:22 | Аутор: СРНА

Дачић: Сједница Савјета безбједности биће отворена за јавност

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је синоћ да ће сједница Савјета безбједности УН, коју је Србија тражила због формирања такозване војске Косова, бити одржана у понедјељак, 17. децембра и биће отворена за јавност.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

"Председавајући Савјетом безбједност УН из Обале Слоноваче заказао је хитну сједницу за понедјељак у 15.00 часова на основу захтјева Србије. Сједница ће бити отворена за јавност и на њој ће говорити предсједник Србије Александар Вучић", рекао је Дачић за Танјуг.

Вучић је најавио да ће на сједници Савјета безбједности рећи истину о томе колико је Србија труда и енергије уложила за компоримис са Приштином и колико други то нису жељели.

"То ћу у лице да кажем онима који су се правили да подржавају дијалог и компромисно рјешење", рекао је Вучић за Телевизију Прва.

Он каже да ће на сједници указати да је Београд прихватио Бриселски споразум, који је "тежак" и да је "све изнио на својим плећима знајући да је Србији потребан мир", док Приштина није испунила ни једну ставку.

Вучић је нагласио да Србији не требају нови сукоби и ратови, те напоменуо да је компромис са Приштином једини спас за Србију, али да нису ни близу никаквом рјешењу, нити се о њему тренутно разговара.