latinica  ћирилица
16/12/2018 |  19:30 ⇒ 17/12/2018 | 08:35 | Аутор: РТРС

"С љубављу храбрим срцима" - дјеца помажу вршњацима

Под покровитељством предсједнице Републике Српске, као дио хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", 23. децембра у Банском двору у Бањалуци биће одржано донаторско вече, на којем ће наступити млади таленти из цијеле Српске. Дјеца су се радо одазвала позиву предсједнице да буду њени партнери у овој акцији.

И у добру и у злу дјеца нам показују најискреније осјећаје и од њих можемо увијек учити, као сада када желе да помогну вршњацима у празничном мјесецу. Они дарују срцем, љубављу, загрљајем, пјесмом, игром, музиком.

Најмлађи бањалучки пјевачи, из Дјечијег хора Врапчићи, не крију колико су поносни на учешће у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", која се одржава већ девету годину.

Учествујући у хуманитарним акцијама, ови малишани од најранијег дјетињства уче да буду добри људи, али дају и велику лекцију одраслима, позивајући их да крену њиховим стопама.

Ана и Ирена Спасојевић из Зворника својим дивним вокалима очарале су сваког ко их бар једном чује. Ове талентоване дјевојчице свјесне су колико подршка и помоћ другоме значи.

Талента не мањка ни малом виртуозу на хармоници, Ђорђу Перићу, који има само осам година и 33 награде, освојене на многобројним такмичењима. Ђорђе је веома озбиљно схватио улогу партнера предсједнице Републике Српске у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима". Жели да својим учешћем допринесе овој хуманој мисији.

Позив предсједнице Републике Српске веома је изненадио и обрадовао и распјеване Требињке, Софију Брборић и Ању Ђурић, које осмијехом освајају симпатије гдје год се појаве.

И ученици школе Бејзикс из Источног Сарајева  са одушевљењем су прихватили позив. Током петогодишњег рада радо су учествовали у хуманитарним акцијама, па им ентузијазма за помоћ онима којима је она непопходна не мањка.

У акцији "С љубављу храбрим срцима" учествује и свјетско чудо из Угљевика, Оркестар хармоника Основне школе "Алекса Шантић". Ови талентовани ученици освојило су срца публике и жирија на скоро свим континентима. Свирају заједно већ 10 година и разне генерације, од шест до 18 година, сјајно се уклапају и прате, тако да сви звуче као један.

У Републици Српској између 150 и 200 дјеце, али и око 150 младих људи, годишње има потребу за интензивним физикалним третманом који укључује кориштење роботике. Једини такав третман у окружењу прижају Словенија и Хрватска. Само једна сеанса кошта око 200 КМ док је оптимално лијечење потребно 30 сеанси.

Мале ствари чине човјека срећним, нека једна ваша конвертибилна марка упућена на број 1411 до 7. јануара буде дио нечије празничне среће!